Wat je weet, bepaalt wat je ziet

Heftruck in een magazijn

Wat je weet, bepaalt wat je ziet

Wat je weet, bepaalt wat je ziet. En wat je ziet, bepaalt hoe je handelt (lees: hoe je je gedraagt). Wij gebruiken dit belangrijke inzicht in onze trainingen voor vakmanschap en veiligheid op de werkvloer.

Hoe zorgt een goed kennisniveau van medewerkers voor veiliger gedrag?
Wat we weten, bepaalt wat we zien. Je moet dus eerst genoeg weten om de situatie correct te beoordelen.
Neem het voorbeeld van mensen die een logistiek centrum binnenlopen. Iemand die voor het eerst in een distributiecentrum komt, denkt lichtelijk overweldigd: “Wat een hoop spullen.” Iemand die zelf in de logistiek werkt, kijkt naar wat voor type vorkheftrucks er rijden en wat de rijroutes zijn, en zal sneller een goed beeld kunnen vormen van welke processen daar plaatsvinden.

Wat je niet weet, zie je niet
Dat geldt ook voor onveilige situaties. Als mensen niet weten of iets onveilig is, zien ze het ook niet. Met voorkennis kijken ze anders, zien ze andere dingen en lopen ze minder risico. Zo kunnen ze onveilige situaties blijven opmerken en daardoor veiliger werken.

Meer gevaarlijke situaties zien door een goede basis
Meer kennis is exact wat we bij Acrentis Learning bereiken met onze leermethode voor vakmanschap en veiligheid. Wij zorgen ervoor dat mensen een solide theoretische, praktijkgerichte basis hebben, waardoor ze ook in de praktijk de gevaarlijke situaties eerder zullen zien. En we leren ze hoe je dan moet handelen.

Dat doen we door mensen te laten leren vanuit situaties uit hun dagelijkse praktijk. Met Acrentis Learning werken medewerkers continu aan hun kennis met trainingen van 10 minuten. We meten of de kennis uit de trainingen daadwerkelijk is overgekomen. Want pas als de kennis is overgekomen kunnen de medewerkers die kennis in de praktijk toepassen. Dan voorkom je schade en letsel. Dat klinkt logisch, toch?!