Elkaar aanspreken op onveilig gedrag

Tijdens het werk kunnen onveilige situaties ontstaan. Iemand kan bijvoorbeeld niet de juiste PBM’s dragen, of een afzetting negeren en onder een last doorlopen. Medewerkers zijn niet alleen verantwoordelijk voor hun eigen veiligheid, maar ook voor die van hun collega’s. Daarom wil je graag dat medewerkers elkaar aanspreken op onveilig gedrag. In onze training Elkaar aanspreken op onveilig gedrag leren wij de medewerkers hoe ze dit kunnen doen.

 

Daarbij is het ten eerste van belang dat de medewerker een onveilige situatie herkent. Door een goede veiligheidskennis, worden onveilige situaties sneller herkend. Als je de onveilig situatie hebt herkend, kun je direct het gesprek aangaan met je collega.

Elkaar aanspreken 1e shot
Elkaar-aanspreken-2e-shot-trans

Inhoud training ‘elkaar aanspreken op onveilig gedrag’

  • Dat je iemand direct aanspreekt wanneer hij in een gevaarlijke situatie verkeert.
  • Hóé je iemand aanspreekt. We leggen uit dat je hierbij vooral bij de feiten moet blijven. Een open lichaamshouding aanneemt en beleefd blijft.
  • En wat voor reactie je kunt verwachten als je iemand aanspreekt. Wordt hij boos? Of is hij je juist dankbaar? En we leren hoe je beleefd kunt reageren, want ook de medewerkers die deze training volgen kunnen aangesproken worden op onveilig gedrag.
  • Dat onveilige situaties, als het veilig en verantwoord is, direct gecorrigeerd moeten worden.

Benieuwd naar de volledige inhoud van deze training? Of één van de andere 250 trainingen?